Mandle blanšírované - 250g
Kód: 5458Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Aj keď sa mandle bežne označujú ako oriešok, v skutočnosti sú to jedlé semená v tvare slzy, ktoré sú plodom stromu – mandle obyčajnej. Mandle sú bielej farby, obalené hnedým plášťom a uzavreté v tvrdej škrupine. Patria medzi najhodnotnejšie druhy orechov. Sú nielen chutné, ale aj zdraviu prospešné. Majú vyšší obsah vlákniny, vápnika, vitamínu E, riboflavínu a niacínu, než akýkoľvek iný druh orechov. Pravidelná konzumácia mandlí má za následok nižšie hladiny inzulínu nalačno a glukózy nalačno, takže konzumácia mandlí ako súčasť zdravej výživy je pre ľudí s cukrovkou dobrá vec. Okrem toho sú mandle bohatým zdrojom výživných látok dôležitých pre zdravie mozgu, preto ich konzumácia môže dobre podporiť funkciu pamäte. Zvyšujú krvný obeh, posilňujú kosti, chránia pokožku, ale tiež pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi. Konzumácia pol hrsti orechov denne znižuje priemerne o 23% riziko predčasného úmrtia na choroby, vrátane neurodegeneratívneho ochorenia alebo cukrovky.
Blanšírované mandle sú mandle zbavené šupky v procese jemného tepelného ošetrenia s úplným zachovaním všetkých výživových hodnôt. Sú vynikajúcim doplnkom dusených pokrmov, cestovín, rýb, mäsitých jedál, ovocných šalátov, sušienok, zmrzliny alebo na ozdobenie cukroviniek.
Blanšírovanie je tepelná úprava, pri ktorej sa orechy ponoria na veľmi krátku dobu do vriacej vody a následne do vody studenej.
Dodatočné parametre
Kategória: | Orechy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
Podľa zloženia: | Bez cukru |
Zloženie: | mandle blanšírované 100% |
Alergény: | mandle. Balenie môže obsahovať stopy sezamu, oxidu siričitého SO2, lepku, rôznych orechov. |
Skladovanie:: | Skladujte na suchom a tmavom mieste v uzavretom originálnom obale, pri izbovej teplote a do 70% vlhkosti. |
Upozornenie: | Balenie môže obsahovať povolené množstvo škrupiniek. |
Krajina pôvodu: | USA |
#sizes_table#: | /mandle-blansirovane-250g-2/ |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.